Nije valjda da se ljudima više sviđaju teme sa
ruba znanosti nego priče o toma kako sastaviti i podesiti
kompjuter da bolje i brže radi ili teme koje prate
teniske turnire?
Ako baš želite mogu ja pisati i o temama sa ruba ali ne znam koliko ljudi koji prate ovaj forum su u stanju sagledati svijet sa te tog stajališta i shvatiti da ima nešto i više od ovog teškog materijalističkog svijeta gdje se najviše (ako ne i jedino) cijeni NOVAC.
Uzmimo za primjer
religiju, u Hrvatskoj se procjenjuje da ima 65-75% vjernika ali vjerujte mi da od toga nema ni 20% pravih.
Mnogi sad "ližu" oltare a prije 90-tih nisu htjeli ni čuti za vjeru ali eto sad je kao trend da svatko "vjeruje", skoro svi se vjenčaju u crkvi, skoro svima dolaze svećenici na groblje itd...
Osobno sam katolik, kršten bio u komunizmu, pričestio se također... išao u crkvu i vjeronauk od malih nogu u doba kad je malo tko išao i imao problema u školi radi toga... ali kad sam vidio koliko se 90-tih crkva izpolitizirala i koji (ex) anti-vjernici su tamo i kako su se samo sada preokrenuli preko noći i tko se danas sve pričešćuje došla mi je muka i prestao sam ići tamo.
Mislim da mi za vjeru u Boga nije neophodno ići u crkvu a i
Biblija je samo dijelom istinita (mozda 35-40%) i kroz vjekove i u doba crkvene inkvizicije, kad su u ime vjere
spaljivali ljude, su skoro sve promijenili da bude u službi vlasti.
Postoje jake indicije da
Vatikan čuva u svojim podrumima mnogo materijala o ljudskoj povijesti kakva još nije poznata javnosti i koja je dosta različita od onog što nam se prezentira u školama i knjigama, prosječan ljudski mozak bi od tih informacija bio blizu ludila kad bi se to objavilo jer bi ljudi teško mogli prihvatiti stvari koje se toliko jako kose sa onim što su nas očili od malih nogu.
Eto Vam malo "priča sa ruba" pa ko voli nek izvoli iako znam da će večina forumaša čija je pažnja usmjerena totalno na
novac, seks i lude provode samo odmahnuti rukom i reći "to su gluposti" i nastaviti živjeti po starom, svima takvima želim mnogo sreće.
Za takve je SPAS u
neznanju kao i nesvjesnost stvarnog cilja ljudskog života i situacije oko nas.
Živili