Pred nama je 7. dan turnira u Parizu, evo moje skromne prognoze.
(šteta da se ne kladim u zadnje vrijeme na tenis, izgleda da bi se dalo zaraditi...)
- Serena Williams(USA)[1] vs. Anastasia Pavlyuchenkova(RUS)[29]Pavlyuchenkova je u prošlom kolu pobjedila Cornet koja jako loše igra u zadnje vrijeme i lako je dobit ali joj sve opraštamo radi sexy izgleda:) Za ruskinju pobjeda nad sexy Cornet nije mjerilo a znamo da Serena upire ko "sivonja" najviše na GSovima tako da je veliki favorit. Tip 1.
- Victor Hanescu(ROU)[31] vs. Novak Djokovic(SRB)[3]Ako Đokovića ne udari vrućina ili ako u početku Hanescu ne bude žilav i dade otpor onda bi trebao ovo dobit. Ako se sve otegne u 4-5 setova Đoković vjerojatno pada pod umorom i suncem. Ipak Tip 2.
- Lleyton Hewitt(AUS)[28] vs. Rafael Nadal(ESP)[2]Na zemlji Nadal je best of best osim ako ga problemi u koljenu ne spriječe što izgleda nije slučaj jer se dobro drži dosad. Čini se da ako Nadala služi zdravlje da mu ni Federer ne može ništa. Znači Nadal gotovo 100%, Tip 2
- Maria Sharapova(RUS)[12] vs. Justine Henin(BEL)[22]Ovo bi prije 2 godine bilo možda upitno ali Sharapova nije ni sjena onog što je bila, previše se opustila i uzela preduge pauze. Justine je pravi mali "robot" vrlo precizna u ubacivanju loptica sa prave strane linije i nije tip koja šalje puno lopti u out ili mrežu, to je najbolje vidjela Demi na AUS-O kojoj "defanzivna taktika prebacivanja loptice dok protivnica ne pogriješi" ne pali kod Henin koja je ovdje posebno motivirana jer joj osim Serene druga najveća konkurentica Clijsters ne igra radi ozljede.
Henin će uprijeti svom snagom mislim. Tip 2.
- Andy Roddick(USA)[6] vs. Teimuraz Gabashvili(RUS)Roddick je već stari lisac, solidno ga ide i dobro trpi teret godina a u tome mu zaista lijepa
curica pomaže za napuniti baterije ili psihički mir (iako bi na njegovom mjestu je ja pratio krajičkom oka uvijek, magnet je mala
). Rus je nekako previše anoniman u ovom slučaju. Ajmo Tip 1.
- Shahar Peer(ISR)[18] vs. Marion Bartoli(FRA)[13]E ovde je zeznuto, Bartoli igra dosta dobro a Peer je u naletu karijere koja je izbacila mnoge favoritkinje proteklih mjeseci. Ne bi se ovde zaletio i ako se kladite teško mogu pretpostaviti. Evo Bartoli radi domaćeg terena ali ono, s rezervom. Tip 2.
- Fernando Verdasco(ESP)[7] vs. Philipp Kohlschreiber(GER)[30]Verdasco je dosta veći favorit iako ovaj nijemac ponekad bljesne kad se najmanje očekuje. Idem na Verdasca ipak, Tip 1
- Jelena Jankovic(SRB)[4] vs. Alona Bondarenko(UKR)[27]Jankovička je igrala dobro i nedavno došla do 2 finala, Rima i Madrida ali onda kad najviše treba uprit tu padne, prvi put od neobične "dropshot" igre MSMJDSJ ili kako već... a drugi put od krikovima i urlicima popraćene igre Rezai (vikanje zaista mi ide na živce).
Bolja sestra Bondy je već izbacila neke favorite zadnjih mjeseci a u RG je dobila Dushevinu i Rybarikovu. Jankovička je stabilnija i manje podložna promjenama i ako Bondy nema svoj "dan" JJ dobija. Tip 1.
- Jarmila Groth(AUS) vs. Anastasia Rodionova(AUS)Dvije predstavnice Australije koje nisu iz Australije
. U prethodnom kolu Radionova je dobila Zvonarevu koja nije laka a Jarmila je dobila povrijeđenu 39.godišnju japansku veteranku Date Krumm. Čini mi se da je Radionova uradila veći posao pa odluka pada na nju. Tip 2.
- Jurgen Melzer(AUT)[22] vs. David Ferrer(ESP)[9]Ovdje prednost ide Ferreru koji je na Zemlji više nego solidan, zadnjih mjeseci je izvukao neke zaista dobre pobjede. Ti 2.
- Juan Carlos Ferrero(ESP)[16] vs. Robby Ginepri(USA)E ovdje nisam siguran, Ferrero bi trebao ovo proći ali ni Ginepri nije za bacit. Recimo Ferrero, Tip 1.
- Anastasia Pivovarova(RUS) vs. Samantha Stosur(AUS)[7]Eh jeste li vidjeli malu
Pivovarevu kako je slatka, procjenite sami, tu je link. Sa druge strane je čeka vrlo jaka bilderski raspoložena Stosur, opasnog "terminatorskog" izgleda i mislim da ukoliko se ne dogodi čudo da će "otpuhati" malu Pivu. Moje saučesće al ako joj zatreba utjeha ja sam tu
.
- Daniela Hantuchova(SVK)[23] vs. Yanina Wickmayer(BEL)[16]Nadam se da će ovaj meč biti pokriven prijenosom jer ako ništa drugo akterice lijepo izgledaju, Daniela iako mršavica ima lijepo lice a Wicky ima vrlo fitness tijelo.
OK na kraju ispada da mi muški gledamo ženski tenis ne radi kvalitete nego radi dobrih guza i nogica u čemu možda i ima istine ali budimo "profesionalni" i koncentrirajmo se ovog puta na njihovu igru. Wicky je imala nekoliko zaista neočekivanih kikseva zadnja 3 mjeseca dok je Hantuchova sve bolja i bolja pa mi se čini da nekako ovdje ima veće šanse. Ajmo Tip 1 pa šta bude...
- Ivan Ljubicic(CRO)[14] vs. Thomaz Bellucci(BRA)[24]Joj, imam loš predosjećaj za Ljubu, u prvom kolu se dosta mučio sa nekim Anonimusom a u drugom protiv Fisha jedva se izvukao u 5 setova i "pustio dušu" od umora. U 2. kolu je Bellucci takodjer imao 5 setova ali mi se čini izdržljiviji od Ivana. Ako Ljubu ovdje ne spasu dobri servisi teško će moći proći. Trebao bi zaokružiti Ljubu iako mi predosjećaj kaže Belluci. Ajmo Ljubu onda iako ću vjerojatno izgubit
- Alisa Kleybanova(RUS)[28] vs. Yaroslava Shvedova(KAZ)Kleybanova rastura, kako je samo otpuhala Anu Ivanović koja se taman počela popravljat posli 2 godine krize. Kriza je počela nakon Aninog osvajanja RG 2008 (po meni više "rupom" u kvaliteti tadašnjeg ženskog tenisa i povlačenjem Henin) a nastavila se otkako je lijepa Ana probala "ljubav" i od tada je tenis očito pao u drugi plan a mala ne može nikako da se sastavi, šteta!
Shvedova je dobila Errani a zatim kontra svih predviđanja i Radwansku tako da može biti opasna. Ipak Kleybanova djeluje da ima više samopouzdanja iako bi moglo da bude blizu. Tip 1.
- Nicolas Almagro(ESP)[19] vs. Oleksandr Dolgopolov Jr(UKR)AAAAAAAAAAAAA kraaaj, napokon.. otpali mi prsti... Da vidimo.. ovde Almagro bi trebao biti naš čovjek za pobjedu, ovaj O.D.Jr iz Ukraine se do sada nije baš proslavio, a možda će baš sada... Ipak mi se Almagro čini pouzdanijim. Tip 1
Eto to bi bilo to, vidimo se sutra...