Vrhunska Pljačka i Prevara jer to i nije drugo; Hrvatska Vlada protiv svih, ili ako ne protiv svih onda sigurno prvenstveno protiv onih koji su u najtežem položaju, odnosno, sa najmanje sredstava...
Pravi
Superhik pojavio se je u obliku
Jadranke Kosor, nema nikakve sumnje da treba otimati siromašnima da bi se dalo bogatima, to je jasno kao dan. Doduše, nije upitno ni da li bi Sanader bio i još okrutniji, no on je to, vidljivo je danas, ipak, mudro izbjegao.
Vlada i naša Jadranka imali su mogo ideja kakav porez uvesti. Nikome nije drago da se porezi dižu, to nikako nije dobro niti ekonomski ali bilo je nužno to napraviti, jedino tako ćemo 'držati glavu iznad vode' kako kaže gospodja Jadranka, ali...
Čak je prvotno predviđen postotak od
6 %, pa i
5 % bio u redu i vjerojatno bi donio i proračunu dovoljno sredstava, zašto?
To je zahvat solidnih sredstava, glava bi nam 'izišla iz vode', prvih
3000 kuna plače ne bi bilo oporezovano, znači to ne bi previše tangiralo najugroženiji dio populacije. Npr, ako imate plaču od 3200 kn, platit' ćete 10 kn ovog kriznog poreza zato jer se uzima samo 200 kn za oporezivanje a onih je 3000 kn posušeno. No, drugačije je ako imate plaču recimo, 30000 kn... Eh da, ali tada na scenu stupa Superhik !
Tada bi cijenu uglavnom platili saborski zastupnici i slične čunke sa takvim platnim profilom, no tada su vjerojatno našu Jadranku Kosor napali i nazivali takvi i rekli joj; Što ti je, mi imamo ali nam je teško dati par stotina kuna za porez... -Ali što ću onda? -Pa digni PDV !
Jasno,
smanji sa 5% na 3% i digni PDV pa će poskupiti sve, i opet će, naravno, to osjetiti oni najosjetljiviji.
U moje vrijeme ovoga nije bilo ni u najgorim morama.
Možda je čak zvao telefonom i njihov
počasni predsjednik i rekao im;
Ajme meni koliko ću poreza platiti, ajme meni, učinite nešto.
Smatram ovo jako sramotnim i nepoštenim potezima naše vlade. To je prosto nevjerojatno !