pa tko ti je branio ići u crkvu ili te vjeoispovijesti tito je bio za jugoslaviju za sve nacije da budu skupa dok je bio n to je trajalo ali nije širio mržnju međunarodima u to budit sigurni pa mnogi su bili za staljina 1948 uglsvnom srbi su bili od 48 do 53 tamo pa šta bi vi da je staljin vladao vdje e onda bi ti vidio šta je komunizam,,,,,,,,,,,,,,,,pa tko ti je branio ići ucrkvu??????????u knjizici ti je pisalo narodnost hrvat,,udba je lovila one koje su vrijeđali tita u iuznozemstvu i predstaljali opasnost za drzavu ,drzavni udsari terorizam,bugojanska skupina,itd,,,udba je 80ih srušila jugoslaviju idogovorila rat s tuđmanom imiloševićem istvorila hdz 1990............pa ja cjenim tita jer je bio za radnika i nijedopustio mrznju i prodaju tvornica kao tuđman koji je bio general 1945 do ausrije pa i predsjebnik nk partiizan i onda postao veliki domoljub moš mislit doveo ga boljkovac,,, nemam ni ja protiv rasprava ništa ali kad netko piše da tuđman je bolji od tita po čemu??????šta je stvorio hrvatsku?kakvu????prodanu i siromašnu???? tuđman je dijeli obosnu s miloševuićem njih dvojica su se znali još od prije puno prije
Hvala što mi omogućuješ da do kraja pojasnim ono što mislim, ali krvio si me razumio ili sam ja nespretan u svom izjašnjavanju.
Dakle ja sam za slobodu vjeroispovjesti u smislu da ako je nekom Tito božanstvo, ja to ni u ludilu nebi zabranjivao, jer tako neki ljudi i brane Tita kao da se radi o Bogu.
Što se tiče govora argumentima i činjenicama, e tu se upuštam, ne samo da bi dao svoj stav, već da bi nešto i naučio.
Ja nisam branio staljinizam, ja sam samo rekao da su neki svršili na golom otoku zbog staljinizma, a optužnice su bile smješne, imaš na internetu različitih svjedočanstava.
Dakle, ja želim reći, da moramo paziti što se sve krije u pojedinim režimima i da iz povjesti mi moramo učiti neke stvari.
Meni nije smetalo besplatno zdravstvo i šklostvo u Jugoslaviji, mene smeta što bi u Hrvatskoj neko htio te stvari podrediti sebi za profit.
Kako ćemo mi suditi našim hrvatskim lopinama, kada u RH imaš one koji bi abolirali Titove zločine -razumiješ poantu?
Rekao si da si protiv obveze vojnog roka, ali pod titom bi morao služiti negdje na udlajenosti barem 100km od doma godinu dana, nekad je bio i duži vojni rok.
Ponavljam, ne pričam o Titu, nego o nedosljednostima titoista.
Kako bi izgledao titoizam na hrvatski način, imali bi dakle u ustavu jednopartijski sustav HDZea, neko od te ekipe bi bio doživotni predjsednik, bio bi uveden verbalni delikt, dakle ova ekipa koja se javlja na emisiju Bez pardona ili mi koji pišemo kritično protiv HDZea bili bi dovedeni na goli otok ili lepoglavu...
Dakle, slažem se da je Tito napravio više tvornica nego HDZ, da je HDZ štetočina i da provodi interese stranih centara moći, ali s druge strane veličati Tita znači da se slažemo sa metodama udbe, političkim progonima, jednopartijskim sustavom itd.
Vlastima paše da ljudi stvari gledaju tako površno, jer dok je titoista i antititoista dotle će se strani kapitalisti i domaće JUDE bogatiti, a razgovor će teći na sljedeći način:
Titoisti: Bilo je besplatno zdravstvo, školstvo i otvarale su se tvornice
Antititoisti : On je okrvario ruke, Bleibur, Goliotok, udba...
I to bi se tako ponavljalo dok ovi privatiziraju/pljačkaju