ma ja vas razumijem ali vi mislite da su neki 8 krivi za ovo šta se dešava tušman je kriv za sve ovo, kad se kralo onda se glumilo domoljube vi isto kao ni desničari spominjete 2000 a prije?pa kad je bio prelazak iz socijalizma u kapitalizam onda je bio na vlasti hdz, to je isto kao da vi uzmete svesvoje stvari iz kuće na brzinu i idete udrugu kuću a neki vam otmu kuču i puno toga iz nje, znači pretvorba je bila 1992 prva i druga pašaličeva 1998,ne podupirem tezu hdz--sdp tu se ne slazemo ,sdp nikad nije imao 2 mandata. a inije mogao puno toga napraviti,sdp nikad nece u koaliciji s hdzom na drzuavnoj razini, zivi zidu vjerujete a oni puno obecaju oni to rade a kad došu na vlast bit ce kao MOST,,,NATO pa 55 posto ljudi je htjelo NATO 63 posto UNIJU,,ali takva su vremena sve ce drzave ići pod natokišobran, balkan e smije biti više rat, ako nismo u NATU onda bi sutra netko napao hrvatsku is ovim kantama od 25 godina ne bi dobili rat ja sam PACIFIST NE ZELIM RATOVE NIGDJE .i nigdje nisam pravdao natova bombardiranja ali terorizam je opasnost danas,a 1991 da su bili profi vojnici ne bi bilo 15 000 mrtvih branitelja ne konobari kuhari nego placenićka vojska. šta je unija TRŽIŠTE OTVORENO ulaGANJA gospodarstva itd narodu nece padat mana s neba, socijalno i ne moze bit i kapitalizmu to sam vam rekao 50 puta ali za početak da bar ukinu pdv općine povecaju plaće,,,
Ma ja ne branim HDZ, upravo sam se i javio u emisiju jer su mi smetali hvalospjevi prema HDZeu. Dakle smatram HDZ najopasnijom strankom jerbo se njoj prašta!
Glede datuma, ha, isto malo mislim da je to zbrka onako da se desne malo zbuni, ali ono što mene muči je to što minemamo državnost, a mladi budućnost, da u Hrvatskoj ima budućnosti onda mi možemo svaki dan slaviti državnost.
Zašto spominjem od 2000. Mislim da nema smisla vraćati se ni u kraljevinu SHS, ni u NDH, pa ni u SFRJ... devedesete godine su vrlo vrlo osjetljive godin, ali 2000. je nekako dobra za podvuć crtu i da vidiom što je bilo dobro, a što loše i 2000. smo ipak bili malo pametniji i mogli smo nešto iz 90tih naučiti, ali nismo.
U tri minute je nezahvalno analizirati 90.te, tu treba zreliji auditorij, tu je bilo i puno trauma itd itd.
Često se postavlja dilema, da li su moćnici htjeli podjelu Jugoslavije ili su je oni razbijali? Ja sam stava da je svjetska elita htjela Jugu po uzoru na današnju BiH, htjeli su jedan centar, ali sa puno većom svađom, kao u BiH to je sve samo ne država, niti je unitarna, niti federacija, niti je to funkcionalna država.
Tuđman, neki kažu da ga je sama udba postavila, koliko je to točno, neznam, ali definitivno je udba bila jedna od ključnih silnica, u to nema sumnje.
Da je u konačnici Tuđman ipak stvorio novisnu Hrvatsku, a da je elita htjel Jugu po modelu BiH, temeljim na tome da mu na sprovod nitko nije došao.
Čak se priča da su Tuđman i Šušak umrli od iste dijagnoze nakom posjeta Americi, e sad...
Često e postavlja pitanje, da li je Tuđman stajao iza privatizacije, ili je on to iz nekog razloka prepustio drugima... trebalo bi imati više informacija.
Stvar koju kod Tuđmana ja poštujem je politika pomirbe i politika oprosta nakon rata, bilo jekakvog optimizma, nadali smo se da će prestankom rata sve doć na svoje.
Neki su doista voljeli Hrvatsku i ginuli su za nju, ali mnogi su je nemilosrdno pljačkali već tada.
Ne znam koliko sam u pravu, ali od 2000. mi se nemamo praktički za što se loviti, svi političari kao da se takmiče, koji će više uništiti i predati Hrvatsku stranim interesima.
Uglavnom, vjerujem da će doć nova vlast, novi neiskvareni ljudi i da će se doći do istine, do pune istine, dok ne budemo imali vlast koja će se obračunati s privatizacijom, i mnogim drugim nemoralnim radnjama, dotle nam se loše piše.