problem je šta vi ne vidite razlike a to je da hdz štiti korupciju pa sami se svađaju međusobno ,banke su prodane austrijancima davno :!-:nek ih ponovno otkupe i opet ce biti sto ,euro dolazi 2020 kuna odlazi u povijest
Ja u Rijeci ne vidim što je SDP
Spominješ da li je neko 90tih dao glas HDZeu, pa tada je HDZ bio jedan pokret, promjena i bilo je logički tu promjenu podržati.
Danas su stvari puno drugačije, drugačije su zato što sad vidimo neke pogreške koje su se radile pri stvaranju Hrvatske, makar mislim da to i nisu bile pogreške, već dio jednog šireg plana.
Sto puta sam dao primjer 2000. kad su i desni i ljevi mislili da će SDP imati politku otklanjanja svih "pogreški" HDZea, korigiranja mnogih zakona, međutim dokazali su da ona politika, koju smo definirali kao pogrešna, je zapravo pod SDPeom nastavljena, s tim da dok su preuzimali politiku HDZea, odnosno politiku kontinuiteta naciju su djelili po ideološkom ključu kako bi se održao privid tobžnjih dviju stranaka.
Dakle, da se otvori debata o Titu, HDZ i SDP bi u toj debati bili kao dvije različite stranke, međutim, pogledaj debatu o referendumima, nećeš znat tko je od dvojice establišmenta HDZ, a tko SDP ako to od prije nebi znao.
Pogledaj emisiju Otvoreno, na strani establiššmenta su Bauk i Kušćević, neko tko ne prati politiku, ne bi znao na temelju njihovih stavova tko je tko.
slažem se jedino da je HDZ duže na vlasti i da mu treba više zamjeriti nego SDPeu, ali SDP mu nije oponirao, on ga je svojim ideološkim stavovima jačao, ali su zajednički dijelili plijen.