gledajte ja vas razumin ali vi mene ne,,, stazić i isvi ostali su ništa prema onome štas e govorilo usaboru 90ih tamo sjede nesposbnjakovići i ne gledam sabor zadnjih 6 godina,, hdz ima 3 struje pa vi sad komentirajte koji je hdz po vama bolji a plenkovićev eureopski, b štierov koji oće tuđmanovu doktrinu koja je po vama ok? hdz je najvei problem udrzavi... opet vi svoje sdp ne moze bit socijalan jer je ovo kapitalizam PNOVIT ĆU i da pokuša bit zaustave ga ustavni suci sanadera su pustili na slobidu, spašavaju priovatnu irmu to je hdz gdje su hrv branitelji nema ih na cesti da hdz je na vlasti,sada je sve ok?
Ne mogu prihvatiti tezu da smo u kapitalizmu i da se zato SDP nesmije zalagati za plaćenje prekovremenih.
Znam da je za vrijeme CCCP-a i berlinskog zida, zapadno europski kapitalizam bio humaniji (da se dokažu suprotnom bloku), i da padom CCCP-a kapitalizam ide prema feudalizmu pa i robovlasništvu, ali to bi bila velika prilika za socijaldemokrate, jedini je problem što oni nisu socijademokrati, jer im ovakva prilika nebi skliznula.
Naivno je vjerovati da ono što priča Pernar i naš Gušter ne vide političari u SDPeu, ali nesmiju, isto kao što HDZeovci nisu smjeli potpisivati inicijative za referenduma -to su establišment stranke, koje štite globalizam.
Kapitalizam ide ka tome da uništi države, da uništi nacije, da uništi religije... i da svi budemo tržište i radna snaga bez nekog dubljeg identiteta.
Žalosno je to što SDP (koji nema ni s od socijalne politike) gura tu anacionalnost, a s druge strane HDZ (koji nema ni d od domoljubnog) gura taj najniži oblik globalizma koji udara na identitet i kroz IKaču stvara nove identitete.
Dakle, globalizam ide prema čistom feudalizmu, korporacije bi bile feudi, a države praktički nebi ni postojale, više kao nekakakva administrativna središta, a svu vlast bi imale korporacije, odnosno VLASNICI svega što vrijedi, svih proizvodnji, sjemenki...
Demokracija se sve više reducira u korist interesa kapitala.
Gledam Italiju, čim se netko pojavi izvan establišmenta eto problema, Grčku da ne spominjem, Libiju i Siriju fizički su uništili.
NATO je čista politička organizacija (uz najjaču vatrenu moć) njegov interes je isključivo širenje kapitala i osvajanje novih izvora/resursa.
Pa i sad to sve vidimo, dovoljno pogledati dnevnik ili saborsku sjednicu, vidimo da se stvari odlučuju u centrima moći!