Protiv Candide Albicans se koriste među ostalim itrakonazol, klotrimazol, mikonazol, a pomažu i probiotici - najobičniji lactobacillus acidophilus. Propolis je također dobar. Za neke druge kandide, tipa krusei, opet ima druga terapija tako da - medicina se svime bavi! I nemojte pričat da se ne može dobit uputnica za Candidu kad san je ja dobila i obavila test! Može vam je dat i doktor opće prakse, testirate se općenito na gljivice jelte i ako se Candida nakotila lipo piše - izolirano: Candida albicans! Ne znam stvarno šta je tu čudno
Što se Beroševa konstantnog spominjanja Candide tiče, vjerojatno je pročita knjigu kontroverznog Kevina Trudeaua o njenoj povezanosti sa sljedećim bolestima - navodim šta piše u knjizi pa možda netko pronađe svoju dijagnozu: ADD, ADHD, akne, alergije, artritis, astma, autizam, bubrežni kamenci, depresija, kašalj, migrena, multipla skleroza, perut, erektilne poteškoće, sindrom kroničnog umora, dijabetes, tumori, upala grla, zatvor, žgaravica i nadutost. Naravno, nije Candida tu jedini uzrok, već jedan od faktora. Nisam provjeravala na službenim medicinskim stranicama tipa pubmed i webmd koliko doista je povezana sa svakom ovom, to me ni ne zanima.
Također, što se mog iskustva s Berošem tiče - bio je uvjeren da imam jedan poremećaj i uputio me na pretragu koja je ipak pokazala da je u krivu. Ali neke druge stvari mi je zaista pogodio, kako - ne znam.